Απόλαυσε -5% σε όλα με τον κωδικό καλωσορίσματος NEW5!
Τελευταία σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια
Αναζήτηση

Ποδιές barista & σερβιτόρων: Ποιο ύφασμα κρατάει περισσότερο;

Ποδιές barista & σερβιτόρων: Ποιο ύφασμα κρατάει περισσότερο;

Η επαγγελματική ποδιά δεν είναι απλώς ένα κομμάτι υφάσματος. Είναι μέρος της εικόνας ενός barista, ενός σερβιτόρου, αλλά και κάθε επαγγελματία στον χώρο της εστίασης και της κουζίνας. Είναι το ένδυμα που φοριέται καθημερινά, που έρχεται σε επαφή με λεκέδες, υγρά, θερμότητα και συνεχές πλύσιμο. Άρα, το ερώτημα είναι απλό αλλά ουσιαστικό: Ποιο ύφασμα είναι πιο ανθεκτικό και κατάλληλο για μια επαγγελματική ποδιά;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υφάσματα για ποδιές barista και σερβιτόρων και θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια σωστή, λειτουργική και ανθεκτική επιλογή, ειδικά αν εργάζεστε σε επαγγελματικές κουζίνες ή χώρους εστίασης

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές ποδιές. Είναι φυσικό, αναπνέει και είναι ευχάριστο στο δέρμα. Ειδικά σε επαγγέλματα που απαιτούν συνεχή κίνηση και σωματική δραστηριότητα, όπως η μαγειρική και το barista, το βαμβάκι προσφέρει άνεση και απορροφητικότητα. Ας συγκεντρώσουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του:

Πλεονεκτήματα

       Φιλικό προς το δέρμα

       Καλή απορροφητικότητα (ιδρώτας, νερά κ.λπ.)

       Δροσερό και αναπνεύσιμο

Μειονεκτήματα

       Τσαλακώνει εύκολα

       Θέλει σιδέρωμα

       Δεν έχει μεγάλη αντοχή σε συχνές πλύσεις ή υψηλές θερμοκρασίες

 

Το βαμβάκι είναι ιδανικό για ποδιές που δεν χρειάζονται έντονη αντοχή. Κατάλληλο για baristas ή ελαφριά χρήση σε service.

 

Πολυεστέρας (polyester)

Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό ύφασμα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ποδιές επαγγελματικής χρήσης. Λόγω της σύνθεσης του, προσφέρει πολύ υψηλή αντοχή και διάρκεια ζωής. Έχουμε συγκεντρώσει πιο συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του:

Πλεονεκτήματα

       Αντοχή στο πλύσιμο και τη φθορά

       Στεγνώνει γρήγορα

       Δεν τσαλακώνει

       Δεν απορροφά λεκέδες εύκολα

Μειονεκτήματα

       Δεν είναι τόσο δροσερό όσο το βαμβάκι

       Δεν απορροφά τον ιδρώτα

       Λιγότερη «φυσική» αίσθηση στο δέρμα

 

Ο πολυεστέρας είναι η πιο ανθεκτική επιλογή για ποδιές που χρησιμοποιούνται εντατικά, πλένονται συχνά και υπόκεινται σε σκληρές συνθήκες. Ιδανικό για κουζίνες, fast food ή delivery.

Μείγμα βαμβακιού – πολυεστέρα (poly-cotton)

Ο «χρυσός κανόνας» της ανθεκτικότητας. Πρόκειται για ένα ύφασμα που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο κόσμων: άνεση και διάρκεια ζωής. Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του περιλαμβάνουν:

Πλεονεκτήματα

       Συνδυασμός αντοχής και άνεσης

       Λιγότερο τσαλάκωμα

       Ευκολία στο σιδέρωμα

       Καλή αναπνευσιμότητα

Μειονεκτήματα

       Ελαφρώς πιο ακριβό κόστος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα

       Ανάλογα με την αναλογία, ενδέχεται να ζεσταίνει λίγο περισσότερο

 

Η ιδανική λύση για επαγγελματίες που αναζητούν ισορροπία ανάμεσα στην ανθεκτικότητα και την άνεση. Αν είστε chef, μάγειρας ή σερβιτόρος σε κουζίνα με γρήγορους ρυθμούς, αυτός είναι ο τύπος υφάσματος που θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο.

Jean/Denim

Το denim έχει κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο της εστίασης τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια μοντέρνα και ταυτόχρονα ανθεκτική επιλογή. Επίσης, είναι αρκετά στυλάτο, και τραβάει τα βλέμματα, κυρίως όσον αφορά τις ποδιές για baristas. Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Πλεονεκτήματα  

       Πολύ ανθεκτικό

       Εντυπωσιακή αισθητική (ιδιαίτερα για baristas)

       Κρατάει την φόρμα του

Μειονεκτήματα

       Βαρύτερο ύφασμα

       Λιγότερη άνεση και ελαστικότητα

       Απαιτεί καλό πλύσιμο και φροντίδα

 

Το denim είναι ιδανικό για επαγγελματίες που δίνουν έμφαση στην εμφάνιση και το στιλ, όπως baristas σε specialty cafés. Δεν ενδείκνυται όμως για πολύωρη εργασία μέσα σε θερμά περιβάλλοντα κουζίνας.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε επαγγελματική ποδιά

Είτε εργάζεστε ως chef, είτε ως barista, υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν επιλέξετε ποδιά:

 

       Αντοχή στο πλύσιμο: Αν η ποδιά σας πλένεται καθημερινά, προτιμήστε υφάσματα με πολυεστέρα ή poly-cotton.

       Άνεση στην κίνηση: Αν κινείστε πολύ, επιλέξτε ελαφριά και μαλακά υφάσματα.

       Αισθητική και branding: Μην ξεχνάτε ότι η ποδιά είναι και μέρος της εικόνας του καταστήματος. Συνδυάστε την αντοχή με το στυλ.

       Προστασία: Αν εργάζεστε σε κουζίνα, προτιμήστε ποδιές που προστατεύουν από πιτσιλιές λαδιού, νερού ή θερμότητα.

 

Η επιλογή της σωστής ποδιάς είναι επένδυση. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, αλλά θέμα πρακτικότητας, ασφάλειας και διάρκειας. Στον SD Stavrakakis, θα βρείτε επαγγελματικές ποδιές ειδικά σχεδιασμένες για να αντέχουν στον χρόνο, με υφάσματα υψηλής ποιότητας και μοντέρνο σχεδιασμό, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματία της εστίασης.

 

Είτε εργάζεστε πίσω από τον πάγκο του καφέ, είτε στις φλόγες μιας κουζίνας, η ποδιά σας πρέπει να δουλεύει για εσάς.

 

Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και ανακαλύψτε την ποδιά που σας ταιριάζει!

Αφήστε κάποιο σχόλιο
Απάντηση
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.
NEWSLETTER

Μενού

Δημιουργήστε λογαριασμό για να σώσετε αγαπημένα.

Είσοδος

Δημιουργήστε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την wishlist.

Είσοδος